Tourette

 Tourette

Tourette

Tourette er en neurologisk lidelse og skyldes en forstyrrelse i hjernens signalstoffer. Der menes at være 4000-6000 børn og unge i Danmark, som har Tourette - og af dem er langt størstedelen drenge. Diagnosen findes i to former, simpel Tourette og Tourette +.

Ved simpel Tourette ser man motoriske og verbale tics. Det kan f.eks. være trækninger ved øjnene og i ansigtet, hyppig blinken, spjæt med arme og ben og knæk med fingrene. Desuden kan det være pludselig udstødelse af mærkelige ord, eller pludselige lyde, som grynt, snøft, brummen, hylen m.v.

Tourette kan også være ledsaget af andre symptomer - og kaldes så Tourette+. F.eks. kan Tourette være ledsaget af ADHD. I ADHD - Tourette tilfælde vil barnet oftest have brug for ekstra pædagogisk støtte i børnehaven eller skolen.

 

Tourette Behandling


Nogle børn har god gavn af adfærdsterapi. Andre kommer i medicinsk behandling i mere alvorlige tilfælde, hvor der måske er voldsomme ufrivillige bevægelser. I disse tilfælde findes der medicin, der kan dæmpe bevægelserne.

mentaltrænings Cd Mentaltræning CD Mentaltræning i denne form hjælper børn med Tourette

Nogle børn får søvnproblemer og får derfor medicin mod dette, men rigtig mange falder i søvn ved hjælpe af mentaltrænings cd'er uden brug af sovemedicin. Nogle børn lider også af vinterdepressioner, og i disse tilfælde kan man behandle med lysterapi. I svære tilfælde er man dog nogle gange nødt til at give antidepressiv medicin. I de allerfleste tilfælde klarer børnene sig dog heldigvis uden medicin - og det er absolut kun i yderste nødstilfælde at man skal ty til brug af medicin.

Mentaltrænings Cd'er er et godt bud på at hjælpe Tourette barn til et øget selvværd. Det er måske let at forstå at børn med denne adfærd ikke får for meget ros og påskønnelse, og derfor slides deres selvværd helt uforskyldt. Læs mere om mentaltræning til børns selvværd

 

Tourette symptomer

 

Faktisk havde komponisten Mozart Tourette.

Ofte bliver børn med Tourette opfattet som dårligt opdragede og uartige, hvilket er synd, for i virkeligheden lider de af en fysisk sygdom. Mange tror fejlagtigt at børnene har en sindslidelse eller er dårligt begavede - men faktisk er mange børn med Tourette meget kreative og har helt særlige evner indenfor kunst og musik. Faktisk havde komponisten Mozart Tourette.

De første symptomer på at et barn har Tourette viser sig, når barnet er 5-6 år gammelt, og mange Tourette børn kommer til psykolog eller til tale/ hørepædagog på grund af de lyde, de laver (grynt, mærkelige ord, snøften, hylen, brummen osv.). Derfor kan der gå lang tid før børnene evt. kommer til en børneneurolog, som kan stille den korrekte diagnose. Sygdommen kan ikke ses på hverken røntgenbilleder eller i en blodprøve. Børneneurologen stiller diagnosen ved at tale med barnet og forældrene om de symptomer, barnet har - og ved at observere barnets adfærd. Især lægges der vægt på at tale med barnets far, for at høre om han som barn havde tendens til tvangsprægede handlinger eller tics.

Tourette

I svære tilfælde af Tourette, bliver børnene næsten altid diagnosticeret, fordi de har en så markant anderledes adfærd. De lette tilfælde kan dog nemt overses. Børn der har lette Tourette symptomer kan have en forringet livskvalitet. For hvis man ofte blinker med øjnene, grynter eller rynker på næsen, så vil man let blive offer for drillerier og mobning. Et barn med Tourette vil ofte blive bedt om ”at holde op med den dårlige vane” - men det kan barnet ikke. Mange Tourette børn kan have en lang lidelsesfuld historie bag sig, så for både barnet og forældrene vil det være en stor lettelse at få sat ord på den usædvanlige opførsel. Der er en tendens til, at de ufrivillige lyde og bevægelser tager til, når barnet er under pres. Desuden har det vist sig, at mange af de børn der stammer, faktisk har Tourette.

Nogle forældre undlader at tage deres Tourette barn med ud at handle, for at undgå at der skal opstå pinlige situationer. Måske orker de ikke at skulle samle alle de ting op, som barnet kommer til at vælte. En anden belastende situation kan være, hvis barnet bruger ”papegøje-tale”, altså gentager alt det som modparten siger. Det kan give anledning til misforståede situationer, hvis en ekspedient spørger: ”Hvad kan jeg hjælpe med”, og barnet så gentager det. En anden belastning som man udsættes for, når man har et barn med Tourette kan være provokerende, frække eller uheldige ord - eller endog frække bevægelser. Det er dog kun for en mindre gruppe Tourette børn, at dette gør sig gældende. Derudover er mange Tourette børn meget diskussionslystne og får let anfald af raseri. Dette giver selvfølgelig også problemer i forhold til andre mennesker. Der er ikke noget at sige til, at mange Tourette børn møder megen modstand i livet.

For 1/3 del af alle Tourette børn forsvinder symptomerne helt, før de bliver voksne. For 1/3 del dæmpes symptomerne i løbet af deres opvækst. Og for 1/3 del fortsætter symptomerne op i voksenalderen. Dog er det vigtigt at bemærke, at symptomerne næsten altid bliver svagere med alderen.

per side
 1. Succes og Selvtillid - Rabatpakke

  Succes og Selvværd - Rabatpakke som 3 Cd'er

  Pris: 495,00 kr

  Tilbud: 348,00 kr

  Køb "Succes" og "Glæde Selvværd Selvtillid" med rabat og få tilmed "Start dagen glad" med helt gratis. En virkelig god investering der dels dæmper nogle af symptomerne dels styrker glæden generelt.

 2. Succes og Selvtillid - Rabatpakke - mp3

  Succes og Selvtillid - Rabatpakke som Download

  Pris: 495,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

   

  Test dig selv før og efter disse mp3 filer, der gør en stor forskel.

 3. "Glæde Selvværd Selvtillid" Cd

  "Glæde Selvværd Selvtillid" som Cd

  198,00 kr

  Styrk selvværdet, og livsglæden. Få gennemslagskraft trods symptomerne. Test dig selv inden du hører Cd'en og test dig igen en måneds tid senere! Resultater der tæller.
  NYHED

 4. Glæde Selvværd Selvtillid - mp3

  "Glæde Selvværd Selvtillid" som Download

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Lær at skabe selvværd. Denne mp3 fil er ikke skabt specielt til mennesker med ADHD, men den afhjælper en del af de symptomer ADHD giver.

   NYHED

 5. "Succes" Cd

  "Succes" som Cd

  198,00 kr

  Succes Cd'en kan hjælpe dig til på trods af ADHD symptomer at fokusere på livets muligheder. Lær at udnytte dine egne resurser og skab mere glæde.

 6. Succes - mp3

  "Succes" som download

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Lær at skabe succes på alle livets områder. Download ekstra livsglæde og overskud her.

 7. Psykisk overskud - Rabatpakke

  Psykisk overskud - Rabatpakke som 3 Cd'er

  Pris: 594,00 kr

  Tilbud: 348,00 kr

  Symptomer som søvnbesvær, søvnproblemer, rastløshed, koncentrationsbesvær tackles bedre med disse tre Cd'er.

 8. Psykisk overskud - Rabatpakke - mp3

  Psykisk overskud - Rabatpakke som Download

  Pris: 594,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Slut med bekymringer og manglende indre ro. Lær at stresse af og geare ned.

 9. Sov godt Cd

  "Sov Godt" som Cd

  198,00 kr

  Mennesker med en ADHD diagnose har ofte svært ved at falde i søvn. Afspændning og mentaltræning er en god hjælp, der virker.

 10. Sov Godt - mp3

  "Sov Godt" som Download

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Ingen sovemedicin, ingen søvnproblemer, bivirkningsfrit. Ren afspænding, tale og beroligende musik.

 11. "Indre Ro" Cd

  "Indre Ro" som Cd

  198,00 kr

  Diagnosen ADHD giver mange problemer. Test dig selv efter at have slappet af til denne Cd. Den virker.

 12. Indre Ro - mp3

  "Indre Ro" som Download

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  ADHD symptomer dæmpes og du bliver mere afslappet og mindre stresset. Øger koncentrationen.

 13. "Nul Stress" Cd

  "Nul Stress" som Cd

  198,00 kr

  Undgå stress. Har du ADHD, bliver symptomerne bare meget værre, når du er stresset. Lær at slappe af her.

 14. Nul Stress -

  "Nul Stress" som Download

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Undgå stress. Har du ADHD bliver symptomerne bare meget værre når du er stresset. Lær at slappe her.

 15. Modig og tryg Cd bekæmper angst og fremmer styrke

  "Modig og tryg" som Cd

  198,00 kr

  Ville det være dejligt at turde alt det du inderst inde drømmer om? Ville det være dejligt at sole dig i oplevelsen af at have gjort noget du ikke turde før, at udvide livet? Ville det være herligt at bryde med gamle begrænsninger? ..... her er chancen. NYHED

 16. Modig og tryg - mp3 til download

  "Modig og tryg" som Download

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Undgå angst og bekymringer. Lad denne mp3 fil hjælpe dig til at skabe tryghed.

  NYHED

 17. "Glæde - Energi - Selvværd" som dobbelt Cd

  "Glæde - Energi - Selvværd" som dobbelt Cd

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 248,00 kr

  Unge med ADHD oplever endnu flere problemer end andre unde. Disse to cd'er er for alle unge, men er en særlig hjælp for unge med ADHD. Læs mere her ...

 18. Glæde - Energi - Selvværd mp3

  "Glæde - Energi - Selvværd" som Download

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 228,00 kr

  Denne mp3 fil skaber glæde, overskud og selvværd for teenagere. En god hjælp til en svær tid.

 19. Ekstra trivsel til drenge og piger 3 - 12 år - Rabatpakke

  Ekstra trivsel til drenge og piger 3 - 12 år - Rabatpakke som 6 Cd'er

  Pris: 1.090,00 kr

  Tilbud: 598,00 kr

  En supergave til drenge og piger: Mere selvværd og selvtillid med mentaltræning, der holder hele livet Hele 5 Cd'er til dine børn. Glæd dem med en fantastisk gave der virker resten af livet. Kan bruges af alle børn.

 20. Ekstra trivsel til drenge og piger 3 - 12 år - Rabatpakke - mp3

  Ekstra trivsel til drenge og piger 3 - 12 år - Rabatpakke som Download

  Pris: 1.190,00 kr

  Tilbud: 548,00 kr

  Glæde og overskud til hele din familie, rolige aftener, afstressede morgener og ekstra kærlighed til alle.

 21. Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 12 år - 4 dobbelt Cd'er

  Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 12 år - 4 dobbelt Cd'er

  Pris: 1.192,00 kr

  Tilbud: 598,00 kr

  Selvsikkerhed, selvværd, glæde, harmoni og ballance til dit barn. Lad dine børn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

  NYHED

 22. Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 12 år mp3

  Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 12 år - Download 16 mp3 filer

  Pris: 1.192,00 kr

  Tilbud: 548,00 kr

  Dit barn oplever det som historier, men det rent faktisk mentaltræning der styrker selvværd og troen på sig selv. Grundlaget for en sund barndom.


  NYHED

 23. Selvværd og selvtillid til børn fra 8 til 12 år - 2 dobbelt CD'er

  Selvværd og selvtillid til børn fra 8 til 12 år - 2 dobbelt CD'er

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 348,00 kr

  Selvsikkerhed, selvværd, glæde, harmoni og ballance til dit barn. Lad dit barn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

  NYHED

 24. Selvværd og selvtillid til børn fra 8 til 12 år - mp3

  Selvværd og selvtillid til børn fra 8 til 12 år - Download 8 mp3 filer

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Dit barn oplever det som historier, men det rent faktisk mentaltræning der styrker selvværd og troen på sig selv. Grundlaget for en sund barndom.


  NYHED

 25. "Du er noget særligt" 8 - 12 år - Rabatpakke

  "Du er noget særligt" 8 - 12 år - Rabatpakke som 3 Cd'er

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 348,00 kr

  Hele 2 dobbelte Cd'er for mindre end 2 enkelt cd'ers pris. Sådan. Skab mere glæde og positivitet.

 26. "Du er noget særligt" 8 - 12 år - Rabatpakke - mp3

  "Du er noget særligt" 8 - 12 år - Rabatpakke som Download

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Vil du opleve at dit barn får mere ro, koncentration og glæde, så er her en mulighed for virkelig at gøre en indsats.

 27. Selvværds rabatpakke - Børn 3 - 12 år - 2 Dobbelte Cd'er

  Selvværd rabatpakke - Børn 3 - 12 år - 2 Dobbelte Cd'er

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 348,00 kr

  Mere selvværd overskud og glæde til både børn og voksne.

 28. Selvværds rabatpakke - Børn 3 - 12 år - 2 Dobbelte downloads

  Selvværd rabatpakke - Børn 3 - 12 år - Download 8 mp3 filer

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Skab selvværd og glæde for hele din familie. Ekstra selvværd til dine børn ....

 29. Glade børn rabatpakke

  Glade børn 3 - 12 år - rabatpakke 2 dobbelte Cd'er

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 348,00 kr

  Farvel til: Konflikter, sårbarhed, angst, aggression, søskende jalousi, stressede morgener, sengetids problemer, hyperaktivitet, mobning .....
  NYHED

 30. Glade børn - download mp3

  Glade børn rabatpakke 3 - 12 år. Download 8 mp3 filer

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  God dag til: Selvværd, selvtillid, mod, koncentration, trivsel i skolen, positivitet, afslappede morgener, i seng til tiden, glæde, gode venskaber, trivsel .....


  NYHED

 31. Du er helt rigtig som Cd

  Du er helt rigtig - Dobbelt Cd 8 - 12 år

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 248,00 kr

  Det bedste du kan gøre for dit barn: Skab ekstra selvsikkerhed, selvværd og glæde. Giv dit barn en uvurderlig gave for livet. Ekstra fordele: Slut med sengetids problemer, mere koncentration og et perle humør.
  NYHED

 32. Du er helt rigtig - mp3

  Du er helt rigtig - download 8 - 12 år

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 228,00 kr

  Skab glæde selvsikkerhed og selvværd for dit barn. Lad dit barn få glæde at det sidste nye indenfor mentaltræning. Hjælp dit barn med at skabe en god barndom og giv det et solidt fundament for resten af livet.


  NYHED

 33. "Du er helt perfekt" Cd

  "Du er helt perfekt" som Cd

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 248,00 kr

  Denne dobbelte CD indeholder mentaltræning, der er designet specielt til børn fra 8 til 12 år......

 34. Du er helt perfekt - mp3

  "Du er helt perfekt" som Download

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 228,00 kr

  Et det svært at få dit barn i seng om aftenen så er dette et rigtig godt valg. Alle børn med ADHD symptomer har brug for at få tilstrækkelig med søvn.

 35. "Du er noget særligt" Cd

  Du er noget særligt - Cd 8 - 12 år

  198,00 kr

  Til børn med eller uden en ADHD diagnose. "Du er noget særligt" en rigtig god løsning på at minimere negative påvirkninger.

 36. "Du er noget særligt" som mp3

  Du er noget særligt - Download 8 - 12 år

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Mere ro, lettere i seng om aftenen, mere positivitet til alle børn.

 37. "Du ka' - du er god nok" som Cd

  "Du ka' - du er god nok" som Cd

  198,00 kr

  Større børn med ADHD symptomer falder lettere til ro og bliver både gladere og mere positive.

 38. Du ka' mp3

  Du ka - du er god nok som Download

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Trænger dit barn til ekstra ro og succesoplevelse, så er dette et rigtig godt valg.

 39. Glad i skolen mp3

  Glad i skolen - Download - 7-12 år

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Styrk trivslen i timerne, med vennerne og hæv samtidige det faglige niveau. Virker bedst i kombination med et eller flere af de andre produkter til samme aldersgruppe.

 40. Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 7 år mp3

  Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 7 år. Download 8 mp3 filer

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Dit barn oplever det som historier, men det rent faktisk mentaltræning der styrker selvværd og troen på sig selv. Grundlaget for en sund barndom.


  NYHED

 41. Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 7 år

  Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 7 år - 2 dobbelt CD'er

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 348,00 kr

  Selvsikkerhed, selvværd, glæde, harmoni og ballance til dit barn. Lad dit barn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

  NYHED

 42. "Du er noget helt specielt" 3 - 7 år - Rabatpakke Cd'er

  "Du er noget helt specielt" 3 - 7 år - Rabatpakke Cd'er

  Pris: 495,00 kr

  Tilbud: 348,00 kr

  Lad dit barn slappe af og lukke gassen lidt ud af ballonen. En ADHD diagnose giver mange problemer for hele familien. Skab lidt ekstra glæde og tryghed. Køb her pakketilbud med 3 Cd'er til mindre end 2 Cd'ers pris.

 43. "Du er noget helt specielt" 3 - 7 år - Rabatpakke - mp3

  "Du er noget helt specielt" 3 - 7 år - Rabatpakke som Download

  Pris: 495,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Glade og positive puttesituationer. Tryghed og ro. Lad dit barn gå glad i seng. "Du er god nok" & "Du er noget helt specielt" & "Andre kan li' mig" - alle som downloads.

 44. "Du er noget helt specielt" Cd

  Du er noget helt specielt - Cd 3 - 7 år

  198,00 kr

  "Du er noget helt specielt" - en Cd der får dit barn til at falde til ro. En nem ADHD test: Fjerner den alle ADHD symptomer har dit barn måske slet ikke ADHD. Dæmper den ADHD symptomerne har dt barn måske ADHD, men du har løst en stor del af problemerne. Til børn fra ca. 3 til 7 år.

 45. Download Du er noget helt specielt som mp3

  Du er noget helt specielt som Download

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Mange børn med ADHD symptomer kan ikke falde i søvn om aftenen. Nu er det slut. Nu falder dit barn til ro.

 46. Du er god nok - Du ka' - Cd 3 - 7 år

  Du er god nok - Du ka' - Cd 3 - 7 år

  198,00 kr

  "Du er god nok" får børn fra 3 år til 7 år til at slappe af, blive mere rolige, positive og koncentrerede. Alt sammen noget som er en god hjælp til at dæmpe ADHD symptomer og for andre børn med hyperaktive tendenser.

 47. Du er god nok - mp3 fil

  Du er god nok - Du ka' - Download 3 - 7 år

  Pris: 198,00 kr

  Tilbud: 178,00 kr

  Sørger for at dit barn falder til ro og får sin søvn. Dæmper ADHD symptomer og giver ekstra selvværd og selvtillid for børn fra ca. 3 til ca. 7 år.

 48. Du er super sød som Cd

  Du er super sød - Dobbelt Cd 3 - 7 år

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 248,00 kr

  Det bedste du kan gøre for dit barn: Skab ekstra selvsikkerhed, selvværd og glæde. Giv dit barn en uvurderlig gave for livet. Ekstra fordele: Slut med sengetids problemer ......
  NYHED

 49. Du er super sød - mp3

  Du er super sød - download 3 - 7 år

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 228,00 kr

  Det bedste du kan gøre for dit barn: Skab ekstra selvsikkerhed, selvværd og glæde. Giv dit barn en uvurderlig gave for livet. Ekstra fordele: Slut med sengetids problemer ......


  NYHED

 50. "Du er bare dejlig" Cd

  "Du er bare dejlig" som Cd

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 248,00 kr

  Denne dobbelte CD indeholder mentaltræning, der er designet specielt til børn fra 3 til 7 år. .........

 51. "Du er bare dejlig" - mp3

  "Du er bare dejlig" som Download

  Pris: 298,00 kr

  Tilbud: 228,00 kr

  "Du er bare dejlig" er det bedste valg hvis dit barn har svært ved at falde i søvn.

per side