Tourette

Tourette

Tourette
 
Tourette er en neurologisk lidelse og skyldes en forstyrrelse i hjernens signalstoffer. Der menes at være 4000-6000 børn og unge i Danmark, som har Tourette - og af dem er langt størstedelen drenge. Diagnosen findes i to former, simpel Tourette og Tourette +.
Ved simpel Tourette ser man motoriske og verbale tics. Det kan f.eks. være trækninger ved øjnene og i ansigtet, hyppig blinken, spjæt med arme og ben og knæk med fingrene. Desuden kan det være pludselig udstødelse af mærkelige ord, eller pludselige lyde, som grynt, snøft, brummen, hylen m.v.
Tourette kan også være ledsaget af andre symptomer - og kaldes så Tourette+. F.eks. kan Tourette være ledsaget af ADHD. I ADHD - Tourette tilfælde vil barnet oftest have brug for ekstra pædagogisk støtte i børnehaven eller skolen.

Tourette Behandling


Nogle børn har god gavn af adfærdsterapi. Andre kommer i medicinsk behandling i mere alvorlige tilfælde, hvor der måske er voldsomme ufrivillige bevægelser. I disse tilfælde findes der medicin, der kan dæmpe bevægelserne.
 
mentaltrænings Cd Mentaltræning CD Mentaltræning i denne form hjælper børn med Tourette
Nogle børn får søvnproblemer og får derfor medicin mod dette, men rigtig mange falder i søvn ved hjælpe af mentaltrænings cd'er uden brug af sovemedicin. Nogle børn lider også af vinterdepressioner, og i disse tilfælde kan man behandle med lysterapi. I svære tilfælde er man dog nogle gange nødt til at give antidepressiv medicin. I de allerfleste tilfælde klarer børnene sig dog heldigvis uden medicin - og det er absolut kun i yderste nødstilfælde at man skal ty til brug af medicin.
Mentaltrænings Cd'er er et godt bud på at hjælpe Tourette barn til et øget selvværd. Det er måske let at forstå at børn med denne adfærd ikke får for meget ros og påskønnelse, og derfor slides deres selvværd helt uforskyldt. Læs mere om mentaltræning til børns selvværd

Tourette symptomer

 
Faktisk havde komponisten Mozart Tourette.
Ofte bliver børn med Tourette opfattet som dårligt opdragede og uartige, hvilket er synd, for i virkeligheden lider de af en fysisk sygdom. Mange tror fejlagtigt at børnene har en sindslidelse eller er dårligt begavede - men faktisk er mange børn med Tourette meget kreative og har helt særlige evner indenfor kunst og musik. Faktisk havde komponisten Mozart Tourette.
De første symptomer på at et barn har Tourette viser sig, når barnet er 5-6 år gammelt, og mange Tourette børn kommer til psykolog eller til tale/ hørepædagog på grund af de lyde, de laver (grynt, mærkelige ord, snøften, hylen, brummen osv.). Derfor kan der gå lang tid før børnene evt. kommer til en børneneurolog, som kan stille den korrekte diagnose. Sygdommen kan ikke ses på hverken røntgenbilleder eller i en blodprøve. Børneneurologen stiller diagnosen ved at tale med barnet og forældrene om de symptomer, barnet har - og ved at observere barnets adfærd. Især lægges der vægt på at tale med barnets far, for at høre om han som barn havde tendens til tvangsprægede handlinger eller tics.
 
Tourette
I svære tilfælde af Tourette, bliver børnene næsten altid diagnosticeret, fordi de har en så markant anderledes adfærd. De lette tilfælde kan dog nemt overses. Børn der har lette Tourette symptomer kan have en forringet livskvalitet. For hvis man ofte blinker med øjnene, grynter eller rynker på næsen, så vil man let blive offer for drillerier og mobning. Et barn med Tourette vil ofte blive bedt om ”at holde op med den dårlige vane” - men det kan barnet ikke. Mange Tourette børn kan have en lang lidelsesfuld historie bag sig, så for både barnet og forældrene vil det være en stor lettelse at få sat ord på den usædvanlige opførsel. Der er en tendens til, at de ufrivillige lyde og bevægelser tager til, når barnet er under pres. Desuden har det vist sig, at mange af de børn der stammer, faktisk har Tourette.
Nogle forældre undlader at tage deres Tourette barn med ud at handle, for at undgå at der skal opstå pinlige situationer. Måske orker de ikke at skulle samle alle de ting op, som barnet kommer til at vælte. En anden belastende situation kan være, hvis barnet bruger ”papegøje-tale”, altså gentager alt det som modparten siger. Det kan give anledning til misforståede situationer, hvis en ekspedient spørger: ”Hvad kan jeg hjælpe med”, og barnet så gentager det. En anden belastning som man udsættes for, når man har et barn med Tourette kan være provokerende, frække eller uheldige ord - eller endog frække bevægelser. Det er dog kun for en mindre gruppe Tourette børn, at dette gør sig gældende. Derudover er mange Tourette børn meget diskussionslystne og får let anfald af raseri. Dette giver selvfølgelig også problemer i forhold til andre mennesker. Der er ikke noget at sige til, at mange Tourette børn møder megen modstand i livet.
For 1/3 del af alle Tourette børn forsvinder symptomerne helt, før de bliver voksne. For 1/3 del dæmpes symptomerne i løbet af deres opvækst. Og for 1/3 del fortsætter symptomerne op i voksenalderen. Dog er det vigtigt at bemærke, at symptomerne næsten altid bliver svagere med alderen.

per side
 1. Succes og Selvtillid - Rabatpakke - mp3

  Succes og Selvtillid - Rabatpakke

  Pris: 495,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Test dig selv før og efter. Køb "Succes" og "Glæde Selvværd Selvtillid" med rabat og få tilmed "Start dagen glad" med helt gratis. En virkelig god investering der dels dæmper nogle af symptomerne dels styrker glæde.

 2. Glæde Selvværd Selvtillid - mp3

  Glæde Selvværd Selvtillid

  178,00 kr
  Lær at skabe selvværd. Denne mp3 fil er ikke skabt specielt til mennesker med ADHD, men den afhjælper en del af de symptomer ADHD giver.

 3. Succes - mp3

  Succes

  178,00 kr
  Lær at skabe succes på alle livets områder. Download ekstra livsglæde og overskud her.

 4. Psykisk overskud - Rabatpakke - mp3

  Psykisk overskud - Rabatpakke

  Pris: 594,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Slut med bekymringer og manglende indre ro. Lær at stresse af og geare ned.

 5. Sov Godt - mp3

  Sov Godt

  178,00 kr
  Ingen sovemedicin, ingen søvnproblemer, bivirkningsfrit. Ren afspænding, tale og beroligende musik.

 6. Indre Ro - mp3

  Indre Ro

  178,00 kr
  ADHD symptomer dæmpes og du bliver mere afslappet og mindre stresset. Øger koncentrationen.

 7. Nul Stress -

  Nul Stress

  178,00 kr
  Undgå stress. Har du ADHD bliver symptomerne bare meget værre når du er stresset. Lær at slappe her.

 8. Modig og tryg - mp3 til download

  Modig og tryg

  178,00 kr
  Undgå angst og bekymringer. Lad denne mp3 fil hjælpe dig til at skabe tryghed.

 9. Glæde - Energi - Selvværd mp3

  Glæde - Energi - Selvværd - unge 12 - 16 år

  228,00 kr

  Mentaltræning der skaber glæde, overskud og selvværd for teenagere. En god hjælp til en svær tid.

 10. Ekstra trivsel til drenge og piger 3 - 12 år - Rabatpakke - mp3

  Ekstra trivsel. Børn 3 - 7 og 8 - 12 år. - Rabatpakke

  Pris: 1.190,00 kr

  Tilbud: 548,00 kr

  Glæde og overskud til hele din familie, rolige aftener, afstressede morgener og ekstra kærlighed til alle.

 11. Selvværd og selvtillid til børn fra 3 - 7 og 8 - 12 år.

  Selvværd og selvtillid til børn fra 3 - 7 og 8 - 12 år.

  Pris: 1.192,00 kr

  Tilbud: 548,00 kr

  Selvsikkerhed, selvværd, glæde, harmoni og ballance til dit barn. Lad dine børn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

 12. Selvværd og selvtillid til børn fra 8 til 12 år som mp3

  Selvværd og selvtillid til børn fra 8 til 12 år

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Selvsikkerhed, selvværd, glæde, harmoni og ballance til dit barn. Lad dit barn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

 13. "Du er noget særligt" 8 - 12 år - Rabatpakke - mp3

  "Du er noget særligt" 8 - 12 år - Rabatpakke

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Vil du opleve at dit barn får mere ro, koncentration og glæde, så er her en mulighed for virkelig at gøre en indsats.

 14. Selvværds rabatpakke - Børn 3 - 12 år som 2 Dobbelte downloads

  Selvværd rabatpakke - Børn 3 - 7 og 8 - 12 år

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Skab selvværd og glæde for hele din familie. Ekstra selvværd til dine børn ...

 15. Glade børn som mp3

  Glade børn rabatpakke. Børn 3 - 7 og 8 - 12 år.

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  God dag til: Selvværd, selvtillid, mod, koncentration, trivsel i skolen, positivitet, afslappede morgener, i seng til tiden, glæde, gode venskaber, trivsel .....

 16. Du er helt rigtig som mp3

  Du er helt rigtig - 8 - 12 år

  228,00 kr
  Skab glæde selvsikkerhed og selvværd for dit barn. Lad dit barn få glæde at det sidste nye indenfor mentaltræning. Hjælp dit barn med at skabe en god barndom og giv det et solidt fundament for resten af livet.

 17. Du er helt perfekt - mp3

  Du er helt perfekt - 8 - 12 år

  228,00 kr
  Et det svært at få dit barn i seng om aftenen så er dette et rigtig godt valg. Alle børn med ADHD symptomer har brug for at få tilstrækkelig med søvn.

 18. "Du er noget særligt" som mp3

  Du er noget særligt - 8 - 12 år

  178,00 kr
  Mere ro, lettere i seng om aftenen, mere positivitet til alle børn.

 19. Du ka' mp3

  Du ka - du er god nok - 8 - 12 år

  178,00 kr
  Trænger dit barn til ekstra ro og succesoplevelser, så er dette et rigtig godt valg.

 20. Glad i skolen som mp3

  Glad i skolen - 7-12 år

  178,00 kr
  Styrk trivslen i timerne, med vennerne og hæv samtidige det faglige niveau. Virker bedst i kombination med et eller flere af de andre produkter til samme aldersgruppe.

 21. Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 7 år som mp3

  Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 7 år.

  Pris: 596,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Selvsikkerhed, selvværd, glæde, harmoni og balance til dit barn. Lad dit barn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

 22. "Du er noget helt specielt" 3 - 7 år - Rabatpakke - mp3

  "Du er noget helt specielt" 3 - 7 år - Rabatpakke

  Pris: 495,00 kr

  Tilbud: 328,00 kr

  Glade og positive puttesituationer. Tryghed og ro. Lad dit barn gå glad i seng.

 23. Download Du er noget helt specielt som mp3

  Du er noget helt specielt - 3 - 7 år

  178,00 kr

  Mange børn med ADHD symptomer kan ikke falde i søvn om aftenen. Nu er det slut. Nu falder dit barn til ro.

 24. Du er god nok - mp3 fil

  Du er god nok - Du ka' 3 - 7 år

  178,00 kr
  Sørger for at dit barn falder til ro og får sin søvn. Dæmper ADHD symptomer og giver ekstra selvværd og selvtillid for børn fra ca. 3 til ca. 7 år.

 25. Du er super sød som mp3

  Du er super sød - 3 - 7 år

  228,00 kr
  Det bedste du kan gøre for dit barn: Skab ekstra selvsikkerhed, selvværd og glæde. Giv dit barn en uvurderlig gave for livet. Ekstra fordele: Slut med sengetids problemer ......

 26. "Du er bare dejlig" - mp3

  "Du er bare dejlig"

  228,00 kr
  "Du er bare dejlig" er det bedste valg hvis dit barn har svært ved at falde i søvn.

per side